Home
Blog
Hoe verwijder je Facebook?
06/06/2019

Hoe verwijder je Facebook?

Heb je besloten dat je geen gebruik meer wil maken van Facebook. Bijvoorbeeld om je data te beschermen of omdat je er te veel tijd aan besteedt die je ook nuttiger had kunnen spenderen? Je bent niet de enige. Sinds maart 2018, toen bleek dat dat het databedrijf Cambridge Analytica toegang had gekregen tot de privégegevens van tientallen miljoenen Facebook gebruikers, is het aantal Facebook opzeggingen explosief gestegen. Maar hoe doe je dat eigenlijk, je Facebook account opzeggen, of beter gezegd: verwijderen? In dit artikel leggen wij uit hoe jij je Facebook account kunt verwijderen of deactiveren.

Hoe kan ik stoppen met Facebook?

Je kunt op twee manieren stoppen met Facebook. Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt doen:

  • Facebook deactiveren
  • Facebook definitief verwijderen

Facebook account deactiveren

Als je Facebook nog niet definitief wil verwijderen dan kun je jouw account deactiveren. Je account is dan van Facebook af en is daarmee niet zichtbaar voor anderen, maar je kunt hem wel weer activeren door op Facebook in te loggen. Je account staat daarmee in feite op ‘stand-by’. Volg de stappen hieronder om je Facebook account te deactiveren:

  1. Eerst moet je bij Facebook inloggen
  2. Ga naar instellingen door op het pijltje rechtsboven te klikken
  3. Navigeer naar account beheren en klik daarnaast op “Bewerken”.
  4. Klik onderaan op “Je account deactiveren”
  5. Vul de vragen in en klik op “Deactiveren”
Facebook deactiveren

Klik in bovenstaand scherm op "Deactiveren"

Hoe verwijder ik mijn Facebook account definitief?

Facebook definitief verwijderen is vrij eenvoudig als je de volgende stappen volgt. Als je echt wil stoppen met Facebook en je jouw account volledig wilt verwijderen, kun je dit niet in de normale instellingen vinden. Je kunt dit alleen doen via het account verwijderingsformulier. Volg de volgende stappen om je account definitief te verwijderen:

  1. Login op Facebook
  2. Klik op deze link voor het account verwijderingsformulier.
  3. Klik op “Account verwijderen”
Facebook verwijderen

Klik op "Account verwijderen" om je Facebook account definitief te verwijderen

Bedenktijd

Na verwijdering heb je nog 30 dagen bedenktijd. Je kunt in deze periode het verwijderen van je account nog ongedaan maken. Doe je dit niet en wil je daarna toch weer op Facebook, dan moet je jezelf weer opnieuw bij Facebook aanmelden. Je eerdere account en bijbehorende data is niet meer beschikbaar.