Home
Blog
Bespaartips van Minke van Kuijen van Gierige Gerda

Op zoek naar meer bespaar mogelijkheden?
Download Dyme.

Download Dyme app
Publicatie: 19/03/2021 | Update: 27/08/2021

Bespaartips van Minke van Kuijen van Gierige Gerda

In deze rubriek vragen we bespaarexperts en experts op personal finance naar hun tips. Deze week Minke van Kuijen, beter bekend als ‘extreme koopjesjager’ van het blog GierigeGerda.nl.

Personal finance expert Gierige Gerda

Minke, hoe ben je in personal finance terechtgekomen?

“Eigenlijk ben ik hier gewoon ingerold. Toen ik zelf in financieel zwaar weer zat begon ik zelf met geld besparen en ik besloot om op Instagram te gaan delen wat voor geweldige deals ik allemaal scoorde.

Daar kwam ook wel eens voorbij hoeveel ik uitgeef aan boodschappen en mensen begonnen vragen te stellen over hoe ik dat allemaal deed. Zeker toen ik op een gegeven moment in een maand maar €75,00 had uitgegeven aan boodschappen. Ik woonde toen nog alleen, maar mijn vriend was wel vaak bij mij.

Daarom besloot ik er maar over te gaan bloggen en inmiddels doe ik dat full time”.

Wat zijn naar jouw mening de belangrijkste trends voor de komende 12 maanden?

“Momenteel zie ik dat steeds meer mensen hun geld gaan beleggen in plaats van sparen. Vooral voor jongeren en vrouwen, een groep die daar voorheen minder tot niet mee bezig was, wordt dit interessant.

Ten eerste omdat de rentes op spaarrekeningen nihil zijn, maar ook zeker omdat beleggen steeds laagdrempeliger wordt dankzij apps en speciale beleggingsrekeningen.

Daarnaast zie ik dat steeds meer tegen voedselverspilling wordt gestreden, mensen worden niet alleen bewuster van wat ze kopen. Maar ook van wat de winkels weggooien. Door verschillende initiatieven kan de gewone mens hier invloed op uitoefenen en dat doen ze maar wat graag.

Zo was het in maart de Week Zonder Vlees. Mensen hebben natuurlijk verschillende voedingsstoffen nodig. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam en die vind je veel in vlees. Als je geen vlees wilt eten, zijn er andere eiwitrijke producten die ook nog eens goedkoper zijn dan vlees. Kies dan niet te vaak voor kant-en-klare vleesvervangers, maar leer vleesvrije gerechten te maken met bijvoorbeeld eieren, erwten, noten, kaas, yoghurt of havermout“.

Wat is het grootste voordeel van je bezighouden met je geldzaken?

“Het grootste voordeel vind ik dat ik grip hou op mijn uitgaven en inkomsten. Het is niet altijd makkelijk om dat voor elkaar te krijgen als je er niet dagelijks of tenminste wekelijks mee bezig bent.

Al moet ik zeggen dat ik ook mensen ken die het zó strak geregeld hebben dat ze niet op hun rekening hoeven te kijken om te weten wat erop staat. Daar ben ik dan soms nog wel jaloers op, maar mijn inkomsten zijn dan ook weer niet altijd hetzelfde omdat ik ZZP-er ben”.

Meer grip op je geld? Download Dyme.

Wat is het grootste voordeel van je bezighouden met je geldzaken?

“Het grootste voordeel vind ik dat ik grip hou op mijn inkomsten en uitgaven. Het is niet altijd makkelijk om dat voor elkaar te krijgen als je er niet dagelijks of tenminste wekelijks mee bezig bent.

Al moet ik zeggen dat ik ook mensen ken die het zó strak geregeld hebben dat ze niet op hun rekening hoeven te kijken om te weten wat erop staat. Daar ben ik dan soms nog wel jaloers op, maar mijn inkomsten zijn dan ook weer niet altijd hetzelfde omdat ik ZZP-er ben”.

Wat is je gouden tip?

“Betaal nooit de normale prijs voor houdbare producten van een A-merk. Vaak is het huismerk stukken goedkoper en geregeld zijn de acties met A-merken (afhankelijk van het product) ook nog eens lager dan de huismerk prijzen. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee als je wel de normale prijs betaald.

Zelf werk ik met bodemprijzen, wat betekent dat ik altijd op of onder mijn eerder laagst betaalde prijs wil blijven. Dat is bijvoorbeeld €0,15 per wc rol of €1,00 voor een deoroller van mijn favoriete merk. Wel heb je geld nodig om tijdens een actie wat groter in te slaan, alleen zo kun je een voorraad aanleggen voor een bodemprijs”.

Over GierigeGerda.nl

Minke is beter bekend als Gierige Gerda en wordt ook wel ‘De bekendste koopjesjager van Nederland’ genoemd. Toen haar relatie uitging en ze er zonder baan een tijdje alleen voor stond, begon ze uit noodzaak met koopjesjagen. Ze kreeg er echter zoveel handigheid in dat ze over bespaartips ging bloggen.

“Als je eenmaal gratis wasmiddel hebt weten te scoren of tandpasta voor een paar cent, heb je echt geen zin meer om het volle pond te betalen”, zo verklaart ze haar koopjeslust zelf.

Minke kan ontzettend enthousiast worden als ze een hogere korting kan krijgen of als ze via een actie een lagere prijs voor een product kan betalen. Ze is trots op de bijnaam Gierige Gerda en deelt met liefde alle bespaartips voor iedereen die daarnaar op zoek is.

Wil je alle tips van Minke lezen, bekijk dan haar blog GierigeGerda.nl. Met haar tips kun je tot wel 75% besparen op je dagelijkse boodschappen!

Ken je onze app al? Met de Dyme app krijg je een compleet overzicht op je financiën, zodat je altijd controle hebt over je geld. Onze slimme technologie maakt automatisch overzichten van je inkomsten en uitgaven en laat je direct zien hoe(veel) je kunt besparen. Zo besparen Dyme gebruikers gemiddeld €800 per jaar op hun vaste lasten! Wil je weten hoeveel jij kunt besparen?